Author Topic: SAt Nav promts via Autocomm  (Read 301 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

OnlineBeeJay

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 250
  • Country: england
    • Model/year: R1200RT LE LC / 2018 (Mars Red)
    SAt Nav promts via Autocomm
    « on: 2018-04-21 13:14:41 »
    Hello, on my Sept 2014 LC I had an Autocom Pro AVI unit fitted and had the voice promts (and music on my 660) wired into the AVI.
    When I changed my bike, now Apr 2018, I have tried the same but either the wiring has different colour codes or I wrote the connections down wrong. Let me explain:
    On the 8-way plug on the Alpine unit I had the white and red  of the autocom A lead connected to the yellow/brown and yellow/red of the plug and the white and red of the B lead to the blue/brown and red/brown wires.
    On my new bike I have (conns 1 - 8) red/green, brown, yellow/red, yellow/brown, white/brown, white/blue, blue/red and blue/brown.
    I don't think there's a problem with the A lead, but are the blue/red and blue/brown the same wires as the old blue/brown and red/brown?
    I haven't found a wiring diagram to check and don't want to connect and find I blow something in the Alpine unit, or worse.
    Both bikes were basically identical options-wise, i.e. full audio package.
    Any help greatly appreciated.
    :)

    OnlineBeeJay

    • Sr. Member
    • ****
    • Posts: 250
    • Country: england
      • Model/year: R1200RT LE LC / 2018 (Mars Red)
      Re: SAt Nav promts via Autocomm
      « Reply #1 on: 2018-04-23 10:11:06 »
      Hello,
      How can I be so smart yet so dumb at the same time.
      SWMBO asked why I hadn't finished wiring the satnav and I explained the problem.
      Simple she said, look at the photos you took when you took the autocom off the old bike.
      Doh !!!
      Spot on, I had mislabled the B lead connector as red/brown instead of blue/brown.
      All the wiring colours are the same on both bikes.
      Should get it sorted today
       :enjoying:

      Offlinegogs01

      • Sr. Member
      • ****
      • Posts: 410
      • Country: gb
        • Model/year: R1200RT LE 2017 MY
        Re: SAt Nav promts via Autocomm
        « Reply #2 on: 2018-04-24 17:28:41 »
        Women eh ?  Can't live with them, can't wire up an Autocom without them .....   ;D
        Sounds like you've got a "keeper" !
        My 4th R1200RT = 2016 (2017 MY) R1200RT LE

        OnlineBeeJay

        • Sr. Member
        • ****
        • Posts: 250
        • Country: england
          • Model/year: R1200RT LE LC / 2018 (Mars Red)
          Re: SAt Nav promts via Autocomm
          « Reply #3 on: 2018-04-24 19:10:52 »
          And she's pretty